27 березня 2024 21:21

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Гра з Ісландією не була такою валідольною, як з боснійцями"

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко прокоментував Tribuna.com перемогу команди над Ісландією (2:1) у фіналі плей-оф за вихід на Євро-2024.


- Як оціните гру України проти Ісландії?


- У мене тільки позитивні враження. Якщо дивитись на результат. По грі, то вона уже не була такою валідольною, як з боснійцями. Пропустили гол, це неприємно. Але я радий, що змогли зібратись та перемогти.


Якщо подивитись на всіх футболістів, що зіграли, то, вважаю, ми дуже грамотно зіграли. Було декілька моментів, коли могли пропустити ще, але в цілому тільки позитивні емоції.


Після 0:1 перевернути матч - це круто. Я бачив, що є якийсь задум у наших гравців. Можна виділити те, що протягом матчу ми змогли перелаштуватись, а не тільки бігати закидати мʼяча. Контроль мʼяча, створення моментів, голи. Це дуже круто.


- Це вже друга поспіль вольова перемога збірної. Про що це взагалі свідчить? Що Ребров класно уміє реагувати на події матчу? Що це якась недоналаштованість гравців?


- Те, що ми завжди пропускаємо, це неприємно. Взяти вчорашній пропущений. В трансляції навіть було видно реакцію Луніна - не треба чекати, треба пресингувати. Ми ж знаємо, як Ґудмундссон може на замахах прибрати. Так, Бражко і Маліновський трохи підсковзнулись. Ніхто не очікував, що Ґудмундссон пробʼє з лівої.


Але таке правило футболу, я б сказав. Треба завжди пресингувати, якщо ти в в межах 5-16 метрів, то треба висуватись, виходити на прийом, щільніше опікати своїх гравців. Тому й у Луніна претензії.


Якщо говорити в цілому, то так. Ми розуміли, що в ісландців будуть моменти. Але й у нас є шикарний потенціал, щоб захищатись, щоб контролювати мʼяч в центрі поля, що в нас є швидкі нападники, які створюють моменти. Фланги, якими ми можемо вибігати - я б сказав, що це наш козир.


- Кого б ви виділили з гравців збірної України за підсумками матчу? Хто сподобався чи не сподобався?

- Важко говорити про тих, хто не сподобався, бо є результат. Ми на Євро. Це найважливіше, що може статись із нашою командою та країною.


Мені дуже сподобався Судаков. Як він перелаштовувався, як брав ініціативу у свої руки чи ноги. Він дуже швидко переходив з оборони в атаку, бачив гру, взаємодіяв із Циганковим, Яремчуком, Мудриком. В моєму розумінні він дуже класно зіграв.

Мудрик забив гол, це теж дуже круто. Циганкова треба виділити - коли ти не зіграв перший матч через травму, а потім виходиш і показуєш супергру, то це круто.

Про Бражка я казав після попереднього матчу. Молодий хлопець провів ці дві гри дуже впевнено. Якщо не брати до уваги цю помилку, то він дуже спокійний, виконує роботу, яку просять тренери.


Лунін і Забарний - це теж гравці, яких треба виділити. В Іллі був момент, коли він не так віддав, а так він брав ініціативу на себе, протягував уперед, роздавав паси скрізь щільні редути ісландців.


Також я радий, що Матвієнко вийшов на свій кращий рівень. Миколенко, Конопля. Якщо подивитись, то всі хлопці зіграли на достойному рівні, - сказав Левченко.