27 березня 2024 12:00
1

Готували ракетні удари по Київській телевежі й підрозділах Генштабу: СБУ викрила двох агентів РФ

Фото - ua.depositphotos.com


У Києві й Одесі правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони, Київській телевежі та об’єктах енергетики.


Джерело: Служба безпеки України, Офіс генерального прокурора


Деталі: За даними слідства, наприкінці січня 2024 року обох інформаторів дистанційно завербував працівник ФСБ. Зловмисники діяли окремо один від одного й отримували від окупанта грошову "винагороду" за співпрацю на користь країни-агресора.


Фото: Офіс генерального прокурора


Повідомляється, для прихованого збору розвідданих один з російських агентів – інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси – влаштувався експедитором в компанію, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони.


Він передав окупантам дані щодо 8 місць дислокації підрозділів Сил оборони України в місті Одеса. Це були координати одного з військових вишів, підрозділу Повітряних Сил, загону морської охорони Держприкордонслужби, підрозділів Національної поліції, територіальних центрів комплектування.


фото: СБУ
Фото: Офіс генерального прокурора


Інший фігурант – 24-річний киянин – збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу в березні 2022 року. Також зловмисник фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.


За даними слідства, ця інформація потрібна була агресору для коригування повторних або здійснення нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі.


Фото: Офіс генерального прокурора


Крім того, завданням "куратора" чоловік кілька разів виїжджав до Полтавської області, щоб шпигувати за об'єктами Національної гвардії.


Під час обшуків у помешканні затриманих правоохоронці вилучили мобільні телефони із доказами листування з ФСБ та банківські картки, на які надходили гроші.


Фото: Офіс генерального прокурора


Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозру в державній зраді. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Фото: Офіс генерального прокурора
Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський збрехав щодо забезпечення армії дронами.

Минуло три місяці 2024 року, в якому Зеленський пообіцяв надати у війська 1 мільйон дронів, а потреби сил оборони в fpv-дронах, мавіках, аутелах держава не забезпечує - бригади реально отримують від держави близько 5 відсотків дронів, які використовують.

Мінстратегпром заявив, що за два перших місяці 2024 року випустив 200 тисяч дронів. Де ці дрони - незрозуміло, війська такої кількості fpv від держави не отримали. Складається враження, що суспільство заспокоюють заявами, гроші розкладають по кишенях, а за результат - передачу дронів у бригади, не відповідає ніхто.

Де уся ця Ставка Верховного головнокомандувача?

Чому Зеленський не відповідає за слова?

Де міністр оборони Умеров? Коли треба вирішувати проблеми він завжди скромно мовчить.

Де парламентський контроль Верховної Ради? Чому мовчите? А, Слуги народу лобіюють певні компанії і не збираються піднімати шум?

Все як завжди, брак відповідальності.

Влада повинна їхати на фронт не для чергових фотосесій у військовій формі, а для вирішення проблем! Поки ви там у кабінетах бездарно витрачаєте час та гроші платників податків, йде війна, яку ви зовсім не відчуваєте.

Не вмієте керувати та планувати - віддайте бригадам гроші. Бригади самі куплять, буде зрозуміло хто за це відповідає.

Або поверніть військовий ПДФО місцевим громадам з забовʼязанням купувати на ці гроші дрони та РЕБ, хоч буде з кого спитати військовим. (с) Юрій Бутусов