27 березня 2024 11:43

Алан Сміт радить МЮ підписати досвідченого форварда, щоб знизити навантаження на Хейлунна: "Арсеналу" потрібен центрфорвард, "Юнайтед" – ще один нападник"

Алан Сміт рекомендує "Манчестер Юнайтед" підписати форварда на допомогу Хейлунду.


У своєму першому сезоні на Олд Траффорд Расмус Хейлунд забив 13 голів і віддав 2 результативні передачі у всіх турнірах. 21-річний датський нападник був єдиним постійним гравцем «Юнайтед» в атаці протягом більшої частини сезону.


«Думаю, це нелегке завдання для будь-якого клубу. Люди кажуть, що «Арсеналу» потрібен центрфорвард, «Манчестер Юнайтед» потрібен ще один нападник, але, на мою думку, у наші дні важко знайти традиційну дев'ятку.


Люди критикують клуби за те, що вони виходять на ринок і купують, коли в цьому немає потреби. Потрібен правильний тип гравця, людина, яка буде готова не розпочинати кожну гру в старті, а робити те, що зробив би, наприклад, Оле-Гуннар Сульшер. Він був неймовірним бомбардиром, але вірив у те, яким чином клуб намагався рухатися вперед.

Зараз скаутські системи настільки великі, що повинні мати на прикметі гравців такого типу. Я впевнений, коли вони підписали Хейлунда, вони, ймовірно, шукали і когось досвідченішого, здатного йому допомогти.

У той час, коли я був у клубі, у нас були досвідчені гравці, і молоді навчалися у них природним чином. Хороші гравці просто спостерігають за іншими футболістами і розуміють, що хочуть наслідувати їх, стати на них схожими.

Зараз це складно зробити, тому що в клубі немає досвідченого гравця, який міг би зняти навантаження з молодих гравців, тож їм доводиться нелегко. Мені здається, що нам хотілося б мати такого досвідченого гравця, але треба знайти відповідного», – зазначив екс-гравець «Манчестер Юнайтед».