25 березня 2024 16:37

Олександр КАРАВАЄВ: "Буває, що 1-й тайм ти розгойдуєшся і після пропущеного голу вже починаєш вмикатися. Може, психологія в нас така"

Захисник збірної України Олександр Караваєв поділився думками про налаштування на півфінал плей-оф відбору Євро-2024 проти Боснії та Герцеговини (2:1).


– Виходить так, що ми грали в цю тікі-таку, багато передач поперед-назад, паси, паси, паси. А забили голи – просто класика – після флангових передач.


– Нам казали, щоб ми так і спочатку починали грати. Але, як зазвичай, і коли дивишся наші ігри в чемпіонаті України… Буває так, що 1-й тайм ти якось чи розгойдуєшся, чи ще щось. І потім після пропущеного голу ти вже починаєш вмикатися. Може, психологія в нас така.


Наприклад, пропущений м'яч б’є по твоїй психології, це як холодний душ. Ти приводиш себе до тями, ти розумієш: «Ага, треба робити так, як ми домовлялися». І ти починаєш робити так, як домовлялися, починаєш ще більше нагнітати, і в тебе з'являються моменти, потім забиті голи.


Ти виграєш матч і потім після матчу сидиш, кажеш: «Блін, а що ж так, чому так не можна було грати з першої секунди?» – сказав Караваєв.