25 березня 2024 14:42

Бражко про дебют за збірну: "Сидорчук мені у роздягальні каже: "Не хвилюйся, все добре". Підтримав мене, і мене це так зарядило, що я справді вийшов зі спокійною головою"

Півзахисник збірної України Володимир Бражко поділився враженнями від свого дебюту за національну команду у півфіналі плей-офф відбору Євро-2024 проти Боснії та Герцеговини (2:1).


– Коли ти дізнався, що будеш у стартовому складі? Згадай цей момент.


- Дізнався після прогулянки у день матчу. Мене покликав Сергій Станіславович, сказав: Я хочу, щоб ти грав. Я сказав, що готовий, і вже налаштовував себе.

Після обіду вже були думки, переживання трошки, звісно. Вже так заспокоював себе трохи і до матчу підійшов готовим, можна сказати. Ребров запитав: Ти готовий грати? Я сказав, що готовий.


- Трясло в цей момент?


– Перші дві хвилини – так. Я вже з кімнати прийшов, сів, поклав телефон, сиджу, думаю, думаю, думаю, думаю: Ну треба грати, вигравати, показувати себе.


- Кому ти першому про це сказав?

– Мамі.


– І що мама?


- Вона більше переживала за мене, ніж я. Я не так сильно переживав, як мама.

Написав Андрій Ярмоленко, запитав, чи граю ні. Я написав, що я у складі за пару годин до матчу. Я сказав, що граю, він підтримав мене, написав: "Не хвилюйся, все нормально".

Вплинув, можна сказати, Сергій Сидорчук. Він мені в роздягальні каже: "Не хвилюйся, все добре". Підтримав мене, і мене це так зарядило, що я справді вийшов зі спокійною головою. Був заряджений, так би мовити.


І коли на розминку виходимо та чуємо свист від уболівальників у Боснії, то я, можна сказати, не боявся, але кайфував. Вони так свистять сильно, у мене вуха закладають, а я посміхаюся від того, що це кайф, – сказав Бражко.