24 березня 2024 19:11

Юхим КОНОПЛЯ: "Гол боснійців був безглуздим, ми цього не очікували. Але після пропущеного голу ми почали грати так, як мали грати з першої хвилини"

Захисник збірної України Юхим Конопля прокоментував перемогу національної команди над Боснією та Герцеговиною – 2:1.

- Матч з боснійцями був, напевно, найважчий за останній час, а може за кар’єру в збірній?

- Саме по емоціях, які ми відчували під кінець гри, коли ще програвали, так, напевне, за цим це був один з найважчих матчів.


- Як відновитись фізично та психологічно після такого матчу?


- Фізично достатньо кількох днів, щоб відновитись, тому що це для нас звичайна справа - грати через два на третій або через три на четвертий. І тому, я думаю, ми повинні підготуватись краще, ніж до гри з Боснією.


Якщо в Іспанії газон був майже бездоганний, то покриття в Боснії було не дуже гарної якості. Також воно було сухе. Його не поливали, я думаю, спеціально, адже для них так комфортніше. І тому було важко контролювати м’яч.


- Наскільки тисне те, що команда програвала до 85-ї хвилини?

- Так, це тисло. Але я до останнього вірив та відчував, що ми зможемо переламати цю гру та здобути перемогу. Якщо не в основний час, так в додатковий точно.

- Виграти в останні хвилини - це як перехід на новий рівень впевненості?

- Звісно, це дало великий поштовх. Але коли ми прийшли в роздягальню та ще раз все проаналізували, то стало зрозуміло, що це була наша не найкраща гра. І все залежить від нас: як ми себе замотивуємо, як налаштуємось на наступну гру - залежить тільки від нас.

Ми очікували, що вони гратимуть у 4 захисники, адже вони ще жодної гри не зіграли у 3 захисники з новим тренером. Це також вплинуло на те, що нам було важко адаптуватись на полі до нової формації.


- Наскільки сильним ударом був пропущений гол?


- Гол безглуздий, ми на це не очікували. Але після пропущеного голу ми почали грати так, як мали грати з першої хвилини.

Останні 20-25 хвилин після пропущеного ми показали більш схожу на нашу гру. Але все одно ми повинні покращувати свою гру.

Був «кікс», бо Матвієнко не бачив м’яч, таке трапляється, - сказав Конопля.