23 березня 2024 23:56

Німеччина на виїзді впевнено перемогла Францію

Франція програла лише 2 матчі з останніх 11, і обидва рази — німцям. Тенденція вже.


Сьогодні "Манншафту" допоміг рекордно швидкий гол - Флоріан Вірц блискуче пробив з-за меж штрафного вже на 7-й секунді.


До речі, це лише третій випадок, коли Франція пропустила на 1-й хвилині гри. Раніше таке траплялося у "Ле Бле" проти Нідерландів у 1923-му та Англії в 1982-му.

Після голу німці ще за інерцією контролювали м'яч приблизно 20-25 хвилин, перш ніж Франція прокинулася. Потягнули її вперед ті, хто й повинні — Дембеле з'їдав на фланзі Міттельштадта, а Мбаппе взагалі всіх. Вони могли й забити, але обидва програли дуелі видатному тер Штегену.


Ще в одному спірному епізоді суддя не дав пенальті на Тюрамі — і команди пішли на перерву.


А що було далі? Знову гол німців! Вірц ідеально запустив у прорив Мусіялу, той обіграв Самба та віддав Хаверцу на порожні ворота. Красиво!


Ну, і вже за рахунку 2:0 німці свого не віддали. Вони навіть не притиснулися до воріт, не відійшли назад, а нав'язали боротьбу у центрі поля, де мали перевагу у класі. Кроос, Гюндоган та Андріх дали урок футболу 17-річному Заїру-Емері, а Чуамені на всіх розірватися не міг.


По грі Франції також сильно вдарила відсутність Грізманна. Без нього зв'язати докупи зусилля Мбаппе, Дембеле і хавбеків не вийшло. У той же час німці грали розумніше, чіткіше і могли робити рахунок 3:0 в ендшпілі — Самба врятував Францію від ганьби після ударів Мюллера та Ундава.


Звісно, Дешам зробить із цього висновки — досвіду в нього предостатньо. Тим часом, Німеччина нарешті дала своїм фанатам привід для оптимізму перед домашнім Євро. Чи то повернення Крооса так позначилося, чи ще щось, але сьогодні німці виглядали так, як звикло старше покоління.


Товариський матч. Ліон. "Люм'єр"


Франція - Німеччина — 0:2


Голи: Вірц, 1, Хаверц, 49


Франція: Самба - Кунде (Клосс, 60), Павар, Упамекано, Люка Ернандес (Тео Ернандес, 60) - Заїр-Емері (Камавінга, 61), Чуамені (Фофана, 74), Рабйо - Дембеле (Коло Муані, 83) Тюрам (Жиру, 61), Мбаппе


Німеччина: тер Штеген - Кімміх, Рюдігер, Та, Міттельштадт - Андріх, Кроос (Антон, 90) - Мусіяла (Фюллькруг, 80), Гюндоган (Мюллер, 72), Вірц (Фюріх, 72) - Хаверц (Ундав, 80)


Попередження: Мбаппе, 69, Рабйо, 73 — Андріх, 69