21 березня 2024 18:55

Екс-воротар "Чорноморця" Деонас: "На мою думку, грати з боснійцями має Бущан"

Мабуть вперше за всю історію існування збірної України тренерський штаб не опинявся у такій складній ситуації з вибором голкіпера, як нині.


Перед півфінальним матчем плей-оф відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна тренери ламають голову, хто ж із трійці стражів воріт – Андрій Лунін з мадридського «Реалу», Анатолій Трубін з лісабонської «Бенфіки» чи Георгій Бущан з київського «Динамо» найбільше заслуговує на місце в стартовому складі національної команди? Адже це якраз той випадок, коли геть усі воротарі мають однаковий рівень майстерності та готовності.

Своїми думками про оптимальний кадровий варіант останнього рубежа нашої збірної у Зениці із Sport.ua поділився колишній голкіпер одеського «Чорноморця», київського «Арсеналу» та сімферопольської «Таврії» Вадим Деонас.

– Хотілось би висловити свою думку на рахунок сьогоднішнього матчу нашої збірної, – каже він. – Зараз всі розмови пов'язані з тим, хто буде грати - Лунін чи Трубін? А як же Бущан? В таких матчах, як з боснійцями, дуже важливий досвід, і на мою думку, грати має Бущан. Адже саме він має достатній досвід гри на Євро-2020, бо вже грав в таких серйозних матчах. А щодо Луніна, то цей голкіпер є нашою великою перспективою. Трубін – теж гарний воротар, але, на мою думку, він дещо раздута персона.


Фото: ПФК "Львiв"