20 березня 2024 13:00

"Сікан такий самий, як і Ванат, тільки повільніший. Обидва слабкі": Леоненко виніс жорсткий вирок форвардам збірної України

Віктор Леоненко в ексклюзивному інтерв’ю для «Українського футболу» порівняв Владислава Ваната з Владиславом Кулачем та негативно висловився про рівень футболу в УПЛ.


«Не кажіть мені «найкращий бомбардир чемпіонату України». У нас уже був один такий – Кулач – який виявився нікому не потрібен. Ванат поки що такий самий. У нас взагалі незрозуміло, хто де грає, і низький рівень футболістів, яких навіть футболістами важко назвати.


Щоб хоч якось радувати вболівальників, чемпіону України треба в Лігу конференцій потрапляти, про Лігу чемпіонів і мови не йде. В УПЛ нереально когось виділити».


Екс-футболіст впевнений, що Ванат не користується попитом у закордонних клубів, адже його гра далека від ідеальної.


«Як ви думаєте, у «найкращого бомбардира УПЛ» Ваната зараз багато пропозицій? Я думаю, ні. Він себе серйозно проявив у єврокубках? Теж ні.


Ванату до форварда ще далеко, судячи з того, які рішення він приймає. Він постійно втикається в захисників, отримує незрозумілі жовті й червоні, воротарів ламає».

Не менш жорство Віктор Євгенович розкритикував і Данила Сікана.


«Сікан? Такий самий, як і Ванат, тільки повільніший. Вони обидва слабкі», – сказав Леоненко.


Нагадаємо, що Ванат забив в рамках УПЛ десять голів, що робить його найкращим снайпером змагань. Сікан записав до свого активу лише чотири точні удари.