19 березня 2024 16:51

У СК "Дніпро-1 зберігається тримісячний інтервал заборгованості

Однією з найгучніших у березні цього року стала тема фінансових заборгованостей, які мають місце у деяких клубах УПЛ – зокрема, у «Зорі» та «Дніпрі-1».

Якщо про перипетії конфлікту, який виник у луганському клубі напередодні матчу 21 туру з київським «Динамо», Sport.ua повідомляв детально, то про стан справ у дніпровському було відомо менше.


Трохи більше тижня тому з’явилась було інформація про те, що впродовж трьох місяців (грудень 2023 року та січень-лютий 2024 року) футболістам не виплачуються зарплати. Однак того ж дня комерційний директор «Дніпра-1» В’ячеслав Фрідман прокоментував ці чутки, запевнивши, що футболісти кожен місяць отримують виплати: «Футболісти кожен місяць отримують зарплату, наприклад перед «Минаєм» була виплата, до цього на зимових зборах, наступна буде під час паузи збірних», – сказав він 11 березня.


А між тим за інформацією нашого джерела, на сьогоднішній день трьохмісячний інтервал заборгованості по зарплаті у «Дніпра-1» зберігається. Два-три тижні тому футболісти отримали кошти за листопад 2023 року, хоча у відповідності з контрактними домовленостями на даний час вони повинні були б мати зарплатню за грудень, січень та лютий. Тож можна зрозуміти гравців, які заздалегідь побоюються, що у випадку збереження інтервалу заборгованості у три місяці по завершенні терміну дії контракту вони ризикують зароблених грошей не отримати. Подавати ж позов до відповідних інстанцій – Палати з вирішення спорів УАФ та Спортивного Арбітражного суду у Лозанні наважиться не кожен гравець, адже це пов’язано з неабиякими клопотами та витратами. Якщо тому чи іншому футболісту все ж вдасться отримати зиск від свого позову, то на клуб буде накладено трансферний бан. Як це було у випадку з хорватським тренером Ігорем Йовічевічем, який працював у «Дніпрі-1» у сезонах 2020/21 та 2021/22. До позову вдався також і його наступник Олександр Кучер.


«Дніпро-1» посідає зараз 3-ю сходинку у турнірній таблиці, маючи у своєму активі 39 очок.


Раніше ми повідомляли, що «Дніпро-1» чекає на пропозиції щодо хавбеків Олександра Піхальонка та Олексія Гуцуляка – двох нинішніх представників збірної України в команді.