17 березня 2024 16:02

Піке вважає "Барсу" Гвардіоли кращим за його "Сіті": "У нас був Мессі та 7-8 вихованців. Наша команда була особливою і запам'ятається як найкраща в історії клубу"

Жерар Піке порівняв "Барселону" та "Ман Сіті" під керівництвом Пепа Гвардіоли.


Обидві команди здобули требл на чолі з іспанським тренером: «Барселона» у 2009 році, а «Манчестер Сіті» – минулого сезону.

Вибираючи найсильнішу з них команду, колишній захисник віддав перевагу рідній «Барселоні».

За три сезони каталонці тричі стали чемпіонами в Ла Лізі та здобули два трофеї Ліги чемпіонів, а Ліонель Мессі забив 138 голів.

"Барселона", тому що у нас був Мессі. Також важливо, що у нас було сім чи вісім гравців з Ла Масії, це підриває мозок. "Сіті" неймовірний, але вони не мають такої історії, як у Ла Масії. Вони намагаються розвивати цей напрямок за допомогою таких талантів, як [Філ] Фоден, але сім чи вісім гравців – це зовсім інше.

Чесно кажучи, це було радісно, але в історії завжди з'являється інша команда. [У тенісі] після Борга та Макінроя були Сампрас та Агассі, потім Надаль та Федерер, потім Джокович.

Щоразу кажуть, що більше таких не буде, але вони з'являються, і у футболі те саме. Щоправда, наша команда була незвичайною, особливою. Та «Барселона» запам'ятається як найкраща в історії клубу", – сказав колишній захисник «Барселони».