14 березня 2024 18:52

"Просто зіпсує свою старість і погіршить здоров’я". У Румунії відмовляють Луческу від повернення до рідного чемпіонату

Відомий румунський тренер і футбольний діяч Григорій Січітіу вважає, що немає підстав припускати, що колишній наставник київського Динамо Мірча Луческу почне працювати в Румунії.



Григорій Січітіу заявив, що Мірча Луческу добре знає рівень місцевого футболу, тому йому буде тут не цікаво. Але варто зауважити, що екстренера Шахтаря пов’язують із бухарестським Динамо.

«Мірча Луческу дуже добре розуміє рівень румунського футболу. А він сам при цьому є топ-тренером. Якщо він прийде в румунський футбол, то змушений буде працювати з гравцями, які один матч грають добре, а потім два-три – погано, і яких доведеться вчити найпростіших речей. Не думаю, що Мірчі цікава така робота, тому я не бачу підстав очікувати на його повернення в наш футбол».

Січітіу настільки зневірився у румунських футбольних клубах, що невпевнений у здоров’ї Луческу, адже скоріше за все він його угробить.

«Я дійсно не бачу Луческу в румунському футболі, його в ньому більше не буде. Інакше він просто зіпсує свою старість і угробить здоров’я. Так, румунському футболу потрібен Мірча Луческу, але він перебуває на зовсім іншому рівні. Він єдиний румунський тренер, який завоював титули в трьох різних країнах. Він виграв 38 трофеїв, такого як він, не буде і через 100 років!», – сказав Січітіу в ефірі GSP Live.

Динамо (Бухарест) є рідним клубом Луческу. Там він виступав як гравець (1963-1977), а також очолював його в ролі тренера (1985-1990), вигравши чемпіонство і два Кубки Румунії.