12 березня 2024 23:50

Владислав КАБАЄВ: "Наступного дня після матчу з "Вересом" ми зібралися на базі та поспілкувалися"

Півзахисник Динамо Владислав Кабаєв поділився своєю думкою про переможний матч із луганською Зорею в рамках 21-го туру чемпіонату країни, а також розповів, як біло-сині оцінили втрачену перемогу у матчі з Вересом минулого ігрового вікенду.


– Владе, цей поєдинок у середині березня пройшов під акомпанемент снігу. Хто більше завдав клопоту – суперник чи сніг?


– Ми грали проти Зорі, футболісти якої також хотіли досягти результату. Так, у гостей вийшло у стартовому складі багато молодих хлопців, але вони хотіли виявити себе. Проти київського Динамо усі викладаються по максимуму. Снігопад також приніс багато проблем. Снігу було дуже багато і важко було працювати з м’ячем. Погодні умови вирівняли наші шанси із суперником, мені так здається. Головне – це перемога.


– Сьогодні досить довго рахунок був 1:0. А ми знаємо, що це небезпечний результат.


– Безумовно, ми хотіли якнайшвидше збільшити свою перевагу. Хочеться в першому таймі забити два-три м’ячі та все вирішити. У матчі із Зорею було справді важко. Когось обіграти нелегко, бо важко контролювати м’яч на снігу.


– Денис Попов нечасто забиває голи. Сьогодні він забив перший м’яч в УПЛ цього сезону.


– Денис – захисник, йому треба ззаду все вигризати. Цей гол – бонус йому приємний.


– Повернімося на кілька днів тому, коли Динамо втратило перемогу у матчі з Вересом на останній хвилині зустрічі. Чи важко було відійти від цієї невдачі?


– Ми поверталися додому автобусом, зрозуміло, що було неприємно упускати перемогу. Настрій був не найкращий. Наступного дня ми зібралися на базі та поспілкувалися. Важливо, що ми всі обговорили та з позитивними емоціями готувалися до поєдинку із Зорею. Заганяти себе не можна було після однієї невдачі. Не можна опускати голову, бо ми б і в Зорі не виграли. Усі матчі виграти дуже важко. Гадаю, що у Рівному ми не зіграли у свій футбол. Проти нас також грають якісні футболісти, які хочуть досягати успіху.


– У Рівному Олександр Шовковський випустив на заміну Дячука та Сироту та закінчувало гру Динамо із шістьма захисниками. Експерти не пригадують такого, щоб київське Динамо грало у шість захисників. Може, тому, і не вдалося здобути перемогу?


– А хто сказав, що так не можна робити? З Вересом я грав із травмою, також і сьогодні. У мене надрив м’язів, що приводить. Наш головний тренер бачив, що з Вересом я припускався багато помилок. Він і замінив мене наприкінці гри, як і Волошина.


А кого випускати? Ярмоленко у нас травмований, Царенка, Буяльського та Супряги не було. Олександр Шовковський бачив, що суперник використав довгі передачі, граючи на своїх гравців лінії атаки. Він хотів випустити ще захисників, щоби виграти ту зустріч. Не пропусти ми гол тоді, ніхто б нічого не казав.


– Навесні лідери зіграли вже по 4 матчі. Лише Шахтар та Динамо (Київ) стабільно набирають очки. Чому Дніпро-1, Кривбас та Полісся почали так часто втрачати очки?


– Усі втрачають очки. Можу сказати за нашу команду – Динамо – це бренд українського футболу. Нам потрібно у кожному поєдинку доводити, що у нас зібрані найкращі українські футболісти. Ми це маємо доводити на футбольному полі.


– 21-го березня збірна України проведе стиковий матч із Боснією та Герцеговиною за право грати у фінальній частині чемпіонату Європи. Які шанси нашій збірній пробитися на Євро?


– Вірю у нашу збірну. Зараз у нас багато молодих, але вже талановитих хлопців, які грають у провідних європейських клубах. На 100% я вірю в українських футболістів і гадаю, що у них все вийде.