12 березня 2024 20:46

Шовковський про 2:0 з "Зорею": "Сподіваюся, вболівальники отримали задоволення від цієї гри"

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував перемогу над "Зорею" (2:0).

– Після нічиєї з «Вересом» сьогодні було дуже важливо перемогти. Що скажете, наскільки задоволені своєю командою?


– Взагалі, завжди важливо перемагати, не лише у Рівному. У футболі не завжди трапляється так, як ти плануєш. Безперечно, погодні умови сьогодні внесли корективи у дії, м'яч зупинявся. Незважаючи на все, ми контролювали гру, намагалися більше володіти м'ячем, шукати свої моменти, щоби пройти насичену оборону суперника. Забили гол, було ще кілька моментів. І ще намагалися одразу не дати можливості супернику перейти у контратаки. Думаю, з урахуванням усіх обставин – погодних насамперед – можна подякувати хлопцям за гру та результат.

- У першому таймі "Динамо" не дозволяло супернику перейти центр поля. Чи задоволені таким активним пресингом із перших хвилин?


– Ми на це налаштовувалися, казали, що маємо взяти м'яч під контроль, щоб він швидко рухався. Щоб володіти ініціативою – чим більше граєш із м'ячем, тим більше можливостей у тебе і менше у суперника.

– Сьогодні Ванат забив. Наскільки йому було важливо відзначатися? Які ваші сподівання на нього?


– Мої надії насамперед це результат команди. Хто ставить остаточну точку у завершальних діях – для мене не так важливо. Безперечно, я радію кожним вдалим діям наших гравців. Як під час реалізації, так і тоді, коли успішно діємо в обороні. Це складова тренерської роботи. Я радий за нього, за Дениса Попова також, що він нарешті забив. Загалом радий за вболівальників. Сподіваюся, вони отримали насолоду від цієї гри. І ще раз хочу подякувати нашим військовим, захисникам та захисникам, що є можливість проводити цей чемпіонат. Виходити та грати з уболівальниками на стадіонах, – сказав Шовковський.