12 березня 2024 19:32

Екс-директор "Роми" про Моурінью: "Є тренери, які виграли більше, але важко знайти когось, хто чіпає серця людей так, як це робить він"

Колишній спортивний директор «Роми» висловився про роботу із Жозе Моурінью.


«Не зрозумійте мене неправильно, коли ви працюєте з людиною такого рівня, вимоги дуже високі. І він вимогливий, тому що багато досяг і дотримується високих стандартів. Не забувайте, що я португалець, і я почав працювати з ним, коли мені було 36. Для молодого спортивного директора нормально працювати з Моурінью неможливо.


Я багато чого в нього навчився. Він один із найважливіших тренерів в історії футболу. У футболі, як і в усьому іншому, є свої цикли. Іноді наші думки сходяться, іноді ні, але ніхто не може применшити той величезний вплив, який він вплинув на «Рому».


Що справді вражає щодня, то це те, що він означає для людей. Не має значення, чи перебуваєте ви в Лондоні, Рейк'явіку, Дубаї чи деінде, те, що Жозе означає для людей, – це щось дивовижне.

І є тренери, які виграли стільки ж чи навіть більше, ніж він, але важко знайти когось, хто зачіпає серця людей так, як це робить він.


Ось невеликий приклад. Одного разу ми грали у Софії у Лізі конференцій, гра була у листопаді, та погода була awesome. Ішов сніг, було дуже холодно. Ми вигравали з рахунком 3:0, але зрештою виграли 3:2, це була дуже погана гра. Ми виграли, але відчували погані почуття. Усі хотіли прийняти душ, сісти в автобус та поїхати в аеропорт.


Йшов сніг, був опівночі, і коли він вийшов зі стадіону, я дивився на нього: він пройшов 50 метрів до місця, де було 100 чи 200 людей, які його звали. Він пішов туди, сфотографувався, роздав автографи. Я сидів в автобусі, дивився на це і думав: «Цей хлопець виграв 25 титулів, він розлючений грою, всі мерзнуть, а він витрачає на це 15 хвилин».


Це здається маленькою деталлю, але, зрештою, ми працюємо для людей. Найособливіше у Моурінью – це те, як він працює з людьми, реакція, яку він у них викликає», – сказав Тіагу Пінту.