11 березня 2024 19:49

Екс-суддя Галлахер про удар шипами Доку: "Суперечок було б менше, якби пенальті призначили. Чи скасовує його гра в м'яч? Ні"

Екс-суддя вважає, що «Ліверпуль» мав бити пенальті у ворота «Ман Сіті».


У 28-му турі АПЛ «Ліверпуль» зіграв унічию з «Манчестер Сіті» (1:1). На 98-й хвилині гравець «городян» Жеремі Доку, маючи намір вибити м'яч зі штрафного, шипами влучив у груди Алексісу Макаллістеру, і той упав на газон. Після консультації з відеоасистентом головний суддя Майкл Олівер вирішив не призначати одинадцятиметровий.

«На мій погляд, у цьому епізоді легко призначити пенальті. Якщо ти його ставиш, про це не багато говоритимуть.

Доку дістався м'яча, у цьому немає жодних сумнівів. Сперечаються про те, чи скасовує гра в м'яч пенальті? Як ми бачили нещодавно у грі «Борнмута» – ні.

Арбітри ВАР впевнені, що Доку зіграв у м'яч – вони мають рацію, тому вони вирішили, що варто продовжити гру з рішенням про те, що це не пенальті, прийнятим на полі.

Це породило безліч проблем. Думаю, суперечок було б менше, якби призначили пенальті. Я здивований, що такий великий розкол. Це дуже важливе рішення. Арбітр прийняв його на підставі того, що бачив», – сказав колишній суддя ФІФА та АПЛ Дермот Галлахер.