6 березня 2024 22:55

Віталій ДАХНОВСЬКИЙ: "В "Динамо" й без Ярмоленка є кому феєрити"

В 20 турі чемпіонату УПЛ одним з найцікавіших буде поєдинок у Рівному між «Вересом» та «Динамо», хоча суперники й перебувають на різних полюсах турнірної таблиці. Але киянам конче потрібні очки, щоб замахнутися на верхню сходинку п'єдесталу пошани, а господарям, аби врятуватися від вильоту з еліти.


Один з провідних гравців «Вереса» Віталій Дахновський в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від завтрашнього протистояння:


– Звісно, дуже прикро, що не набрали жодного пункта в двох перших матчах після відновлення чемпіонату УПЛ. Хоча, як на мене, то «Верес» заслуговував кращої долі.


– Що ж тоді завадило рівнянам збагатитися такими цінними очками й залишити небезпечну зону?


– Відсутність в ключових моментах концентрації. Адже більшість ігрового часу ми ні в чому не поступалися «Колосу» та «Ворсклі», а за кількістю створених гольових моментів навіть переважали. Не знаю, може занадто вірили в свої сили, але в другому таймі цих протистоянь виявилися не зовсім готові до деяких перешикувань опонентів.


– В обох матчах тебе в середині другого тайму замінили.


– З «Колосом» це було рішення тренерського штабу, а в Полтаві відчув м'язовий дискомфорт й вирішив, що буде краще не продовжувати гру. Зараз уже все гаразд, до поєдинку з «Динамо» готуюсь в загальній групі.


– На твою думку, «Динамо» – фаворит?


– Кілька років тому з грандами українського футболу було дуже важко взяти очки. Нині ситуація дещо змінилася. Ось найсвіжіший приклад: «Минай» втрачає цілу групу досвідчених гравців, йому всі експерти пророкують пониження в класі, готується до весняної частини сезону на штучному покритті, але це не перешкоджає закарпатцям після відновлення чемпіонату зіграти внічию з одним з лідерів – «Дніпром-1». То чому б цього завтра в поєдинку з «Динамо» не зробити й рівнянам?


– Але ж «Динамо» зараз на ходу, не виключено, що в Рівному після тривалої перерви вирішить повернутися на поле капітан киян Андрій Ярмоленко.


– Якщо відверто, то буде завтра Ярмоленко чи ні – не має великого значення. В «Динамо» є кому феєрити й без нього, візьмемо, Владислава Кабаєва чи Назара Волошина. Згоден, в «Динамо» – кваліфікований підбір виконавців, проте, на мій погляд, дуже багато буде залежати від нас: чи продемонструємо свої найкращі якості, чи виконаємо настанови тренерського штабу?


Ба більше, завтра нас гнатиме вперед й додаватиме наснаги 12 гравець «Вереса». Підтримку вболівальників ми дуже відчували в поєдинку з «Колосом». На жаль, не все сталося, як того хотілося. З «Динамо» буде шанс реабілітуватися.