6 березня 2024 11:21

Трьох гравців "Руху" викликано до олімпійської збірної України

Футболісти "Руху" Олексій Сич, Роман Дідик та Олег Федор отримали виклик до складу збірної України U-23, повідомляє пресслужба львівського клубу.


Зокрема, "синьо-жовті" під орудою Руслана Ротаня готуватимуться до літніх ОІ-2024 у Парижі й зіграють контрольний матч проти олімпійської збірної Японії U-23. Цей поєдинок відбудеться 25 березня у Фукуоці на стадіоні "Мікуні Кітакюсю", стартовий свисток пролунає о 12:15.


Зазначимо, що Олексій Сич раніше виступав за збірну України U-21 на молодіжному Євро-2023 (5 матчів, 1 асист) й завдяки тому, що "синьо-жовті" здобули бронзові медалі цих змагань, Україна й виступить на ОІ-2024. Загалом захисник "Руху" провів за збірну України U-21 провів 22 матчі та відзначився двома гольовими передачами.


Тоді як Роман Дідик зіграв за молодіжку 3 матчі (результативними діями не відзначався), а Олег Федор раніше виступав за збірну України U-19 (3 матчі, в яких він забив гол та віддав асист). Відтак усі троє "рухівців" вперше зіграють у новій для себе віковій категорії національної збірної.


Додамо, що 16 збірних змагатимуться за медалі літніх Ігор-2024 в період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть взяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року.


Крім того, кожна команда може внести до заявки із 18-х футболістів трьох, які старші цього віку. Гратимуть команди у традиційному форматі: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня у Парижі на стадіоні "Парк де Пренс").