5 березня 2024 15:30

Саво МІЛОШЕВИЧ: "Збірну України ми сканували у всіх можливих деталях, проти різних суперників, за різних обставин"

Головний тренер збірної Боснії і Герцеговини Саво Мілошевич на спеціальній пресконференції поділився думкою про майбутнє протистояння у плей-оф відбору на Євро-2024 з національною командою України.


"Це найкраще, що у нас є"
- Я твердо вірю, якщо не сказати, що знаю, що це найкращий склад. Судячи з того, що ми бачили, що ми проаналізували і як плануємо грати, це найкраще, що у нас є, і чи здатна ця команда Щоб домогтися гарного результату проти України, я переконаний, що це саме так. Набагато важливіше мати якісну і мобільну команду тоді, коли все вирішується в одному матчі.

Результати останніх ігор були поганими, але я не шукав виправдань. Проте, реальність була така, що ми грали без семи, або восьми гравців, які повинні грати, і що об'єктивно це була дивна ситуація. Я не шукав виправдань. ігри були з від'ємним показником, але у нас є певні гравці для плей-оф. Більшість наших гравців доволі добре грають у клубах, їм усім не терпиться приїхати, у нас не буде проблем із мотивацією, але навпаки, переді мною буде завдання заспокоїти їх.

"Нам би Деміровича отримати - шанси зростуть"
- Мені не потрібна ейфорія. В одній грі, вдома, проти кого завгодно, коли ти викладаєшся на максимум, - усе можливо, з огляду на це я і маю оптимізм. Я не можу розповісти вам про тактичні ідеї, а що стосується Деміровича, то я дивився його гру наживо проти "Майнца". Я не люблю говорити про гравців індивідуально, тому що вони для мене всі однакові, але він мене приємно здивував. Рівень його гри показує, що він гравець із найкращою формою для збірної, і якщо нам вдасться запросити Деміровича, то наші шанси зростуть навіть проти таких команд, як Україна.

Я б не став розбиратися з тим, кого немає в списку , і чому я не запросив Стевановіча. Я вирішив не робити радикальних змін, ми знаємо, що кожен може нам дати. Після наступної кваліфікації має відбутися масштабніша реконструкція цієї команди.


"Досвід в одній грі може дати перевагу"


- Головне в матчі з Україною те, що футболісти нашої збірної наразі добре грають, і важливо, щоб вони грали у своїх клубах. Гратимуть 11 хлопців, які зможуть, перш за все, феноменально бігати. У нас є певна кількість досвідчених гравців, і цей досвід в одній грі може принести перевагу. Це залежить від мене і тренерського штабу.

Я проводив аналіз гри збірної України. Я був по суті аналітиком до того, як став тренером. Ми з моїм першим помічником робили це для УЄФА. Якщо ми щось знаємо, то ми це знаємо. Україну сканували у всіх можливих деталях, проти різних суперників, за різних обставин, і суть у тому, щоб спробувати знайти спосіб відповісти на всі запитання. Я знаю, що ми можемо. Ми повинні передати це гравцям, щоб нічого не загубилося.


Фото: nfsbih.ba