5 березня 2024 14:21

"Барса" планує відродити клубне телебачення. Проект можуть представити найближчими днями

"Барселона" хоче відродити клубний телеканал.


Як повідомляє Diario Sport, рада директорів «Барселони» розпочала роботу над новим мовним проектом. Його голова Тоні Крус, експерт у галузі аудіовізуальних технологій, планує представити його найближчими днями директорам та керівникам клубу.

Таким чином, "Барса" знову буде пов'язана зі своїми членами та вболівальниками через OTT, контент-платформу "Netflix "Барси", як її вже називають у клубі. Ідея полягає в тому, що додаток буде набагато сучаснішим, новаторським та революційним, ніж старе Barça TV. Крім того, воно коштуватиме набагато менше 14 мільйонів євро, в які обходилося попереднє телебачення, через відсутність телевізійної ліцензії та компактнішу структуру.

На ньому транслюватимуться всі новини клубу, матчі, тренування, прес-конференції, а також власний контент, такий як репортажі, інтерв'ю та документальні фільми за участю гравців.

Додаток буде називатися Barça One, передбачається, що він буде абсолютно безкоштовним для сосьос. Окрім Тоні Круса, деякі з колишніх співробітників Barça TV, яких знову прийняли на роботу до «Барселони», вже кілька тижнів працюють над новим телеканалом.

Нагадаємо, Barça TV, телевізійний канал "Барселони", було закрито 30 червня. Це рішення було одним із пунктів плану життєздатності, представленого Жоаном Лапортом, відповідно до якого клуб мав різко скоротити витрати.

Віце-президент клубу Едуар Ромеу пояснив тоді, що витрати телеканалу становлять чотирнадцять мільйонів євро, а прибутки – два мільйони.