3 березня 2024 21:29

Циганков і Довбик не врятували "Жирону" від поразки в матчі з "Мальоркою"

"Жирона" в гостях програла "Мальорці" і втратила шанс наблизитися до "Реала".


Поразка швидше справедлива, ніж ні. "Кіновар" повністю переграла гостей у першому таймі та не дозволила розігратися у другому.


До перерви "Жирона" не мала небезпечних шансів взагалі. У той же час "Мальорка" у контратаках виводила на удари Мурікі (мимо) та Ларіна (воротар).


Ну, ще й господарів був гол — це захисник Копете вгатив м'яч у ворота після стандарту та скидання Ларіна. Епізод спірний, була підозра на гру рукою, але ВАР її не побачив.


У другому таймі "Мальорка" помітно змінила стиль - відійшла назад і перестала пресингувати високо. Значною мірою завдяки цьому у "Жирони" нарешті почало хоч щось виходити. Алейш Гарсія, Порту, Циганков комбінували, шукали моменти, але все впиралося у стіну у штрафному "Кіноварі", плюс Артем Довбик зараз на дні форми, і нічого цікавого центрбекам не запропонував.


Напевно, найкращий шанс врятувати матч для "Жирони" мав Савіо на 75-й хвилині, але, розстрілюючи ворота, влучив у захисника. Ще був момент у Порту, але Крістіан і поготів пальнув у небо.


В усьому іншому захист "Мальорки" здорово стримав каталонців, і це привід заявити, що кураж команди Мічела вичерпано. Тепер у неї 4 поразки у 5 останніх виїздах. Казка закінчена - почалася сіра реальність.


У таблиці лише за рахунок старих успіхів "Жирона" ще друга з 59 очками. У "Мальорки" - 27 балів і 15-й рядок; вона навпаки на підйомі.


27-й тур Прімери. Пальма. "Сон Моїш"


"Мальорка" - "Жирона" — 1:0


Гол: Копете, 33


"Мальорка": Райкович - Гонсалес, Вальєнт (Відаль, 55), Раїльо, Копете, Лато - Антоніо Санчес (Морланес, 55), Маскарель (Саму Кошта, 78), Дані Родрігес (Дардер, 68) - Ларін (Абдон, 68), Мурікі


"Жирона": Гассаніга - Коуто, Ерік Гарсія, Хуанпе, Гутьєррес - Соліс (Стуані, 78), Алейш Гарсія - Циганков, Мартін (Порту, 55), Савіо — Довбик


Попередження: Вальєнт, 37, Лато, 59, Маскарель, 74, Абдон, 76, Дардер, 90+2