2 березня 2024 18:18

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Якби ми забили 50% з того, що створили, то кінцівка матчу була б спокійнішою"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Олександра Шовковського після перемоги над "Чорноморцем".

- Усі свої прес-конференції розпочинатиму з подяки нашим захисникам та захисникам за те, що вони роблять. Завдяки їм у нас є можливість грати у футбол та дарувати емоції. Їх точно нам не вистачає у непростий період. Також хочу передати співчуття сім'ям загиблих через чергову варварську атаку на Одесу.

Щодо сьогоднішньої гри, то ми налаштовувалися на важкий матч. Останнім часом у нас не виходило добре грати проти "Чорноморця". Розуміли, що сьогодні також не буде легкої прогулянки.


- Що з Буяльським?


- Це капітан команди та один із лідерів команди. Його присутність на полі важлива для нас. На жаль, він зазнав пошкодження під час тренувального процесу. Таке іноді трапляється. Наскільки він вибув покаже додаткове обстеження.


- Які завдання ставили гравцям на передматчевій установці? Що не вдалося виконати?


- Не вдалося реалізувати ті моменти, які ми мали. Регулярно над цим працюємо. Якби ми забили 50% з того, що створили, то кінцівка матчу була б спокійнішою. Але це футбол. Тому він чудовий. Не все може йти за планом. Ми граємо проти живих людей, проти команд, які мають свої завдання. "Динамо" – завжди додатковий мотиватор для всіх. З огляду на те, як ми раніше невдало грали з "Чорноморцем", сьогоднішній матч я занесу нам в актив.


- Як вам грати з уболівальниками на трибунах? "Динамо" видало дуже агресивний футбол у перші 10 хвилин. Чому не грали так само й надалі?


- Грати при вболівальниках – більше досягнення для нас. Це важливо для всіх. І для емоцій, і для футболістів Футбол – гра для глядачів. Важливо, щоб усі люди, які хочуть бути на стадіоні, у разі якихось ситуацій могли спокійно піти до укриття.

Ми граємо проти команд, які теж аналізують наші дії та вміють перебудовуватись по ходу матчу. Наша агресія в перші хвилини мала привести до забитих м'ячів. Потім ми трохи втратили ініціативу, а "Чорноморець" отримав позитивний заряд і почав грати у свою гру. У перерві ми зробили деякі корективи. Вважаю, що другий тайм ми зіграли сплановано. Я вдячний гравцям з огляду на те, як складалися останні матчі з одеситами.