26 лютого 2024 23:59

Гол Циганкова допоміг "Жироні" розгромити "Райо Вальєкано" та вийти на друге місце в чемпіонаті

Гра у Жироні розпочалася під акомпанемент зливи і за таких погодних умов, більш технічні гравці команди Мічела Санчеса застрягли в ешелонованому захисті Райо Вальєкано.


Українські легіонери червоно-білих Артем Довбик та особливо Віктор Циганков були геть непомітними. Та й загалом, за перші 45-ть хвилин господарі спромоглися лише на один удар у площину воріт, які захищав Столе Дімітрієвські.


Однак, по перерві Циганков зняв з себе плащ-невидимку і пальнув з меж штрафного майданчику так, що як не тягнувся македонський воротар, а потягти не зміг.


Шкода, але іншому українцю Артему Довбику своє безгольове мовчання перервати не вдалося. Востаннє він забивав аж 21 січня, коли відзначився хет-триком у ворота Севільї.


У грі проти Райо Вальєкано Довбик провів на полі 73-ри хвилини, після чого його замінив Крістіан Стуані. Циганков пішов достроково відпочивати на 89-й хвилині, давши змогу пограти Пабло Торре.


Щойно Віктор вмостився на лаву для запасних, Савіо забив Райо вдругу, витиснувши гол за рахунок своєї індивідуальної майстерності.


І той таки Савіо остаточно добив мадридців вже на шостій доданій хвилині.


“Жирона” – “Райо Вальєкано” 3:0


Голи: Циганков 52, Савіо 90+1, Савіо 90+5


“Жирона”: Гассаніга – Коуту, Гарсія, Лопес (Хуанпе 70), Мігель – Еррера (Соліс 89), Гарсія – Циганков (Торре 89), Порту (Мартін 73), Савіо – Довбик (Стуані 73)


"Райо Вальєкано”: Дімітрієвскі – Еспіно, Лежен, Ернандес, Баліу – Креспо (Трехо 79), Валентін (Сисс 59) – Гарсія, Лопес (Перес 64), де Фрутос (Чаваррія 64) – де Томас (Камельо 58)


Попередження: Гарсія 54, Коуту 85, Савіо 90+1 – Сісс 65, Креспо 73, Чаваррія 75, Чаваррія 76, Перес 81


Вилучення: Чаваррія 76