25 лютого 2024 18:43

Владислав КАБАЄВ: "Михавко - молодець. Зіграв без страху в очах"

Хавбек "Динамо" Владислав Кабаєв прокоментував перемогу над "Металістом 1925"


- Перемога завжди приносить позитив. Ми довго працювали, готувались. Трохи не за нашим сценарієм розпочалася гра, але ми не опустили руки та вірили у перемогу.

- Наскільки швидкий гол зіпсував ваші плани?


- Зіпсував. Це завжди удар трохи нижче за пояс. Але нічого страшного. Нам треба було забивати, вмикати другу швидкість і тиснути. Що ми зробили. Ми витримали психологічний удар, забили, а потім забили ще.

- Як вам удалося забити?


- У штрафному був сумбур. Я навіть не думав, одразу пробив на інтуїцію. Тренували це на зборах. Було багато ніг, думати не було часу. Пробив в один дотик. А там уже залетить чи ні. Цілився, потрапив – добре.


- Які корективи було внесено на другий тайм?


– Ми нічого не вносили. Ми добре готові фізично та не відходили від установки. Тиснули. Десь морально підсів "Металіст 1925". Тяжко забивати і відразу пропускати. ми не зупинялися ні на мить. Рахунок на табло. Це лише перший матч, попереду ще багато роботи. Готуватимемося до наступного суперника, щоб стати чемпіонами.


– Ви сьогодні грали на правому фланзі. Наскільки вам це зручно?

- Усі збори відіграв ліворуч, а сьогодні тренер сказав, що гратиму праворуч. Забив гол. проти "Руху" теж грав праворуч і забив. Для мене важливо грати за такий клуб як "Динамо" та отримувати задоволення.

- Наступна гра проти "Чорноморця". Це ваш рідний клуб.


- Якби грали в Одесі... А тут навіть не знаю. "Чорноморець" дав мені шлях у футбол, є якісь почуття, але я не можу сказати, що це буде якийсь принциповий матч. У нас зараз усі матчі є принциповими.


– Як вам дебют Михавко?


- Хлопець дуже добре провів цей матч. Не бачив жодного страху в його очах для його віку. Молодець. Сказав йому це особисто. Він багато грав на зборах. Дай Боже, у нього буде велике майбутнє у "Динамо".


- Чекаєте на вболівальників на трибунах?


- Звичайно. Хоча ми вже звикли грати без них. Коли граємо за кордоном, то не виходить докричатись до хлопців. Не чуєш тренера. Це зовсім інші емоції. Я бачив, що там мала квота, але це добре і для нас, і для людей.

– Сьогодні був перший офіційний матч після зборів. Чи було важко фізично?

- Наприкінці було трохи важкувато, але загалом нормально.