24 лютого 2024 10:09

У Липецьку дрони атакували найбільший металургійний комбінат у РФ: почалася сильна пожежа

Фото - ua.depositphotos.com


Жителі російського Липецька повідомили про звуки вибухів у місті. За словами городян, було видно дим у районі Новолипецького металургійного комбінату, одного з найбільший сталеливарних підприємства в країні.

Перед цим вони повідомляли про звук безпілотників у небі. Як розповіли жителі Липецька, після атаки БПЛА на території НЛМК розпочалася сильна пожежа. Пролунали щонайменше три вибухи. За даними "Обережно, новини", відомо про одного потерпілого. Робітників комбінату відводили в укриття, пишуть місцеві жителі.

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов серед ночі повідомив, що пожежа була лише в одному цеху і нібито швидко згашена, а постраждалих немає.

За словами очевидців, удар БПЛА зазнав цеху агломерації НЛМК. Це може ускладнити роботу заводу щонайменше на місяць.

"По відео бачу, що вибух де цех агломерації та підготовки руди", - повідомив ВЧК-ОГПУ колишній співробітник підприємства.


За інформацією "Бази", на НЛМК горить відкритий склад вугілля і удар припав по коксохімічному цеху, де знаходяться холодильні установки.

Новолипецький комбінат виробляє як мінімум 18% усієї сталі в Росії і є ключовим у групі НЛМК одного з найбагатших людей РФ Володимира Лісіна (близько 80% усієї продукції). НЛМК постачає сталь, сплави та прокат підприємствам російської оборонки, на яких виробляють балістичні та крилаті ракети. Це одне із ключових підприємств стратегічної промисловості.