15 лютого 2024 15:38

Глава УЄФА Чеферін: "Успіх європейського футболу заснований на єдності та відкритості змагань. Історія успіху має належати багатьом, а не одиницям"

Президент УЄФА наголосив на важливості збереження нинішньої моделі європейського футболу.


Сьогодні організація опублікувала звіт про фінансовий та інвестиційний ландшафт європейських клубів. У 2022 фінансовому році клуби топ-дивізіонів європейських ліг встановили рекорд сумарних доходів - близько 24 млрд євро. 2023 року, згідно з прогнозами, цей показник перевищить 26 млрд євро.

«Успіх європейського футболу ґрунтується на відкритості змагань, спортивній досконалості та єдності європейської футбольної піраміди. Він складається із змагань на полі та здорового суперництва, що виходить далеко за межі поля, заснованого на спортивних заслугах та солідарності, що є основою гри.

Ця модель наголошує на важливості доходів, одержуваних на вершині футбольної піраміди, для підтримки її бази на низовому рівні та забезпечення фінансування, необхідного для стимулювання її зростання.

Ситуація з фінансами та інвестиціями європейських клубів є справжнім свідченням ролі УЄФА у її підтримці.

У звіті чітко відображено бачення майбутнього – стабільності, сили та історії успіху, яка триває, як і раніше, належати багатьом, а не одиницям», – сказав Александер Чеферін.