14 лютого 2024 10:22
1

Йожеф САБО: "Після трансферу Мудрика ніхто в Європі не купуватиме гравця із "Шахтаря" за 100 мільйонів"

Екс-тренер "Динамо" та збірної України Йожеф Сабо висловився про можливий перехід хавбека "Шахтаря" Георгія Судакова до європейських клубів.


– Як Вам епопея з ярмарком імені Георгія Судакова, якого торгували, виторговували, ціну скласти не могли, а в кінці пафосно перепідписали контракт з клаусулою чи то в 100, чи то в 150 мільйонів?


– Ще й до сих пір у всіх на слуху трансфер Мудрика до "Челсі". Всі побачили, що це справжня афера! Це гравець, у якого, крім дійсно хорошої швидкості, більше немає ніяких якостей. В українській Прем’єр-лізі у нього був простір, де він міг розбігтися, а гравці з команд-суперниць не страхували один одного. Ну, це ж український чемпіонат.


А почав Мудрик грати в АПЛ – і все. В Англії Мудрик такого простору не має. Його манеру гри вже всі вивчили. Він, виявляється, нічого не може, окрім як просто бігати. І вже ж скільки часу пройшло…


Зараз "Шахтар" захотів ще й Судакова продати за 100 мільйонів. Ні, шановні. Такого більше не вийде. Після трансферу Мудрика ніхто в Європі не буде купувати гравця з "Шахтаря" за 100 мільйонів. Якщо хтось дасть 50 мільйонів за Судакова, то це буде добре.


– З Ваших слів виходить, що Мудрик – такий собі український Форест Гамп. Бігай собі хлопчина, аби бігати. І, знаєте, я з Вами погоджуюся, бо дивлюсь майже всі матчі "синіх" в АПЛ. Але, я от пригадую, що свого часу, нехай я це бачив лише в хроніці, але ще тим спринтером був Олег Блохін. Йому швидкість не заважала.


– Олег був найкращим гравцем СРСР! Як можна порівнювати Блохіна і Мудрика? Ну ви що…


В Блохіна м’яч був мов прив’язаний до ноги, він робив фантастичні обманні рухи: ривок на декілька метрів, зміна траєкторії руху, захисник губиться, знову ривок в іншу сторону.


А Мудрик просто пхає м’яч вперед і біжить. Футбол це ж не стометрівку бігати, тут думати треба.

Я теж так гадав після трансферу посереднього Фреда в МЮ за 60 лимонів євро. Але ніт! У кротів, скоріше за все, налаштована якась "мутка", згідно якої і покупець і продавець має свій профіт. Іншого пояснення захмарних трансферів Шахтая, почінаючі з Чігрінського, я не бачу.