8 лютого 2024 13:12

Чеферін: "Суперліга – це яблуко Білосніжки. Вони прикидаються рятівниками, але насправді копають могили. Історію та спортивні заслуги не купиш"

Президент УЄФА закликав до об'єднання для боротьби із Суперлігою Європи.



«Футбол – одна з небагатьох речей, у яких Європа процвітає. Ми маємо пишатися тим, що успіх заснований на єдиній моделі, на солідарності, на підвищенні та зниженні у класі. Ми маємо захищати цю модель. Не лише УЄФА, а й ми всі.


Є ті, хто намагається її розтоптати – вони прикидаються рятівниками, коли насправді копають могили. Вони хижаки. Вони формують замкнене коло. Вони нічого не знають про свободу вираження поглядів. Футбол – один із символів Європи. Тільки єдність може нас врятувати.

Здається, що у Євросоюзі є лише один чинний закон – ринок. Не кожен може придбати футбол. Це не те, чого хочемо, без єдності немає майбутнього. Є ті, хто хоче розколоти нас розмовами про вільний ринок, щоб продовжувати нарощувати своє его, гроші та вплив.


Ми підтримуємо баланс, кожен клуб може брати участь у змаганні, в якому захоче. Вони планують, виходячи зі свого бажання заробити більше грошей, влади та престижу. З жадібності та почуття переваги. Вони завжди хочуть більше, хочуть бути вищими. Суперліга – це як яблуко Білосніжки.

Мрії та спортивні заслуги не купиш. Не можна придбати історію. Ми маємо 70 років історії, але попереду ще багато.

З наступного сезону буде запущено новий формат єврокубків. Більше матчів, більше рівності, більше грошей... Ми мали 70 років захоплюючої історії, і попереду ще більше», – сказав Александер Чеферін.