7 лютого 2024 16:04

"Барса" хоче взяти хавбека та вінгера із захисником на лівий фланг влітку. Піти можуть Рафінья, Алонсо, Роберто та хтось із трійки Араухо, Кунде та Крістенсен

"Барселона" визначилася з планами на літнє трансферне вікно.


Незважаючи на невизначеність щодо того, хто буде тренером команди наступного сезону, спортивне керівництво «Барси» будує плани на літо. Планується п'ять-шість змін у складі, пише Diario Sport.


Контракти Маркоса Алонсо та Серджі Роберто закінчуються. З першим співробітництво не продовжать. У випадку з другим це малоймовірно, особливо після рішення Хаві про звільнення. Майбутнє Оріоля Ромеу у «Барселоні» теж під питанням.


Крім того, клубу потрібно буде продавати футболістів, щоб мати можливість підписати новачків. Можливий догляд Рафіньї, а також з огляду на перебір центральних захисників у команді когось із трійки Рональд Араухо, Андреас Крістенсен та Жуль Кунде.


Враховуючи непросту фінансову ситуацію, «Барселона» планує частково замінити гравців, що йдуть, вихованцями, але посилювати склад клуб збирається не тільки за рахунок академії. Влітку каталонці хочуть підписати центрального півзахисника, лівого вінгера з якостями, аналогічними тим, що Ламін Ямаль виявляє на лівому фланзі, і лівого захисника, який замінить Алонсо, що йде, і стане заміною Алексу Бальді.


Для посилення центру поля розглядають Алейша Гарсію із «Жирони» – це головний кандидат «Барси». Також у списку фігурують Йозуа Кімміх («Баварія»), Амаду Онана («Евертон»), Матс Віффер («Фейєнорд») та Бруно Гімараес («Ньюкасл»), хоча останнього вважають надто дорогим.


Спортивний директор Деку хоче посилити лівий фланг атаки чистим вінгером. "Барсе" подобався Ніко Вільямс, але він вирішив продовжити контракт з "Атлетиком" до 2027 року. Крім того, Деку стежив за Савіо з "Жирони", але його підпише "Манчестер Сіті". Спортивне керівництво «Барси» також стежить за Каору Мітомою з «Брайтона», до угоди, за яким можуть спробувати включити Ансу Фаті.


Посилення лівого флангу оборони не здається «Барселоні» пріоритетним завданням, бо на випадок травм та дискваліфікацій Бальді можна розраховувати на універсальність 17-річного Ектора Форта чи Жоау Канселу, якщо він залишиться у клубі. Проте "Барса" стежить за Серджі Кардона з "Лас-Пальмаса" та 19-річним Алексом Вальє, який виступає за "Леванте" на правах оренди.