6 лютого 2024 19:23

"Евертон" проти АПЛ. Війна в Україні – один з елементів захисту клубу

Фото - ua.depositphotos.com


До кінця лютого має з'явитися остаточне рішення щодо апеляції Евертона проти АПЛ, яка через фінансові порушення позбавила команду 10 очок у таблиці чемпіонату Англії. Повідомляється, що під час розгляду апеляції війна росії проти України стала одним з аргументів ліверпульського клубу у якості пояснення, чому не вдалося вкластися у фінансові ліміти.


Евертон зазначає, що власник частини клубу російський олігарх Алішер Усманов після початку вторгнення потрапив під європейські та американські санкції, тому менеджменту довелося залучати гроші з інших джерел, що погіршило ситуацію з боргами.


Крім того, були заморожені вигідні спонсорські угоди між Евертоном та компаніями, пов'язаними з Усмановим та росією. Це погіршило фінансове становище клубу.


Що стосується загальної ситуації, то Евертон наголошує на своєму бажанні побудувати новий стадіон за 950 мільйонів євро, тому зараз клуб забрався в борги. Крім того, ситуацію не покращують виступи команди, яка два сезони поспіль боролася за виживання і цього сезону через штраф знову перебуває на дні.


Евертон розраховує, що 10-очковий штраф буде скасовано.