2 лютого 2024 21:59

Прокуратура виступила проти звинувачення "Барси" у хабарництві у справі Негрейри. Суд має вирішити, чи знімати його з клубу

Прокуратура проти звинувачення "Барселони" у хабарництві у справі Негрейри.


Нагадаємо, колишнього віце-президента технічного комітету суддів (CTA) Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Хосе Марію Енрікеса Негрейру було звинувачено у хабарництві після того, як суд визнав злочином виплату 7,7 млн євро від «Барселони» у період з 2001-го по 2018 рік.


Також у хабарництві звинуватили клуб, сина Негрейри та колишніх президентів каталонців Жозепа Бартомеу, Сандро Роселя та чинного президента «Барси» Жоана Лапорту.


Як повідомляє Marca з посиланням на EFE, Антикорупційна прокуратура Іспанії дійшла висновку, що Негрейра не має статусу державної посадової особи, яка потребує такого злочину.


Прокурори подали документ до суду, в якому підтримали апеляцію захисту, подану на рішення судді про проведення розслідування проти «Барси», керівників клубу та самого Негрейри за звинуваченням у хабарництві.


Тепер суд має вирішити, чи знімати з «Барселони» звинувачення у хабарництві, яке у вересні 2023 року голова слідчого суду №1 Барселони Хоакін Агірре приєднав до звинувачення у корупції. Саме звинувачення у корупції не знято, справа розглядається.


Якщо звинувачення у хабарництві буде знято судом, то нинішній президент «Барси» Лапорта перестане бути звинуваченим, тоді як Бартомеу та Росель залишаться учасниками процесу.