2 лютого 2024 12:52

Лапорта - про справу Негрейри: "Реал" погано себе поводить, вони вправляються у цинізмі"

Президент "Барселони" Жоан Лапорта критично оцінив останні дії керівництва мадридського "Реала".


"Реал" поводиться погано. Вони вправляються у цинізмі. Виявляється, зараз суддя (Агірре, - прим.) продовжує процес розслідування на їх прохання. Оскільки мадридці з'явилися особисто, вони мають право просити суд продовжити термін розслідування. Вони нічого не знайшли за рік (бо ми нічого не робили), і знову просять про це зараз.

"Мадрид" не в тому становищі, щоб багато говорити про відносини з владою, яка керувала суддями. Достатньо лише поглянути на президентів, які були протягом 70 років. Випадок з Негрейрою вражає, але давайте повернемося до реальності. Ми платимо за суддівські звіти, а не за те, щоб купувати матчі. Я навіть не знав Негрейру особисто. Поради йдуть ще з часів Нуньєса. Ми вже показали, що це суддівські консультації. Ті, хто каже, що ми купуємо арбітрів, повинні подивитися на заяви, зроблені більш ніж 20 суддями, які визнали, що вони не мали можливості робити це. Я все ще вірю в правосуддя і впевнений, що "Барселону" виправдають, тому що вона ніколи не брала участі в купівлі арбітрів. Це кампанія з боку спортивних органів, яка почалася з Ла Ліги", - наводить слова Лапорти AS.

Нагадаємо, колишнього віце-президента технічного комітету суддів (CTA) RFEF Хосе Марію Енрікеса Негрейру було звинувачено у хабарництві після того, як суд визнав злочином виплату 7,7 млн євро від «Барселони» у період з 2001-го по 2018-й.