1 лютого 2024 14:06

ЗМІ: Арестович залишив Україну завдяки листу ГУР у вересні

Колишній позаштатний радник голови Офісу президента, скандально відомий блогер Олексій Арестович виїхав з України завдяки листу Головного управління розвідки Міністерства оборони України й перебуває зараз у Нью-Йорку (США).


Джерело: журналістський антикорупційний центр NGL.media


Деталі: 48-річний Олексій Арестович виїхав 4 вересня 2023 року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова. За даними джерела NGL.media у прикордонній службі, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України.


Уже майже 5 місяців він не повертається в Україну.


Раніше Арестович неодноразово виїджав за кордон, однак повертався в Україну. Наприклад, на початку травня 2023 року він також виїхав через Краківець завдяки листу ГУР і повернувся лише наприкінці червня, провівши за межами України майже півтора місяці.


Крім двох згаданих випадків, із моменту вторгнення росіян 24 лютого 2022 року Арестович виїжджав за кордон ще 7 разів на інших підставах – наприклад, на підставі рішень голови прикордонників, як радник Офісу президента тощо. Усі ці поїздки тривали не довше 9-ти днів.


Державна прикордонна служба України (ДПСУ) відмовилася надати NGL.media офіційну інформацію про підстави для виїзду Арестовича, мотивуючи це тим, що "інформація про перетинання державного кордону особою стосується її приватного життя".


Представники ГУР не відповіли на запитання NGL.media протягом двох тижнів.