31 січня 2024 08:25

Максим ШАЦЬКИХ: "Шовковський ніколи не збирався бути тренером воротарів"

Колишній форвард «Динамо» Максим Шацьких в інтерв’ю Tribuna.com прокоментував роботу Олександра Шовковського на тренерській посаді у київській команді.


– Вдається стежити за матчами «Динамо»? Які враження від роботи Олександра Шовковського на посаді головного тренера киян?


– Кінцівку першої частини сезону я застав – а так не завжди вдається дивитися матчі. Дається взнаки різниця в часі (різниця у часі Києва та Ташкента складає +3 години – прим.Tribuna.com). Також бувають проблеми з трансляціями.


Шовковський вніс деякі корективи, але за такий короткий час кардинально він нічого не міг змінити. Я спілкуюся з багатьма хлопцями з «Динамо», і наскільки знаю, то футболісти заспокоїлися. Була знервованість та втома, а після зміни тренера гравці видихнули і на позитивних емоціях довели матчі до зимової паузи.


– Точно потрібна історія про Шовковського від вас. Очікували, що він стане тренером після завершення кар’єри футболіста?

– Він ніколи не збирався бути тренером воротарів. Це я точно знаю. Він і сам не раз про це говорив. Мабуть, спочатку хотів бути менеджером – спортивним чи генеральним директором. Але все склалося так, що він став помічником головного тренера. Мабуть, йому це сподобалося. І в підсумку він прийняв рішення, чому б не спробувати. Тепер керівництво «Динамо» довірило йому команду.


Думаю, в другому колі чемпіонату не тільки керівництво клубу оцінюватиме його роботу, але і для всіх він буде під мікроскопом, – сказав Шацьких.