31 січня 2024 08:12

Максим Шацьких – про Узбекистан: "Тут дуже добре стежать за ситуацією в Україні. Я б сказав, що більшість підтримує українську сторону"

Колишній нападник «Динамо» Максим Шацьких в інтерв'ю Tribuna.com розповів, як разом із сім'єю застав початок повномасштабного вторгнення.


— Це реальна війна, яка вбиває людей. Люди гинуть, залишаються без житла. Зло має бути покаране. Впевнений, що всі отримають те, на що заслуговують.


Головне, щоб війна швидше закінчилася. Кожного дня гинуть люди. Не тільки військові, які захищають батьківщину, але й звичайні цивільні, які хочуть спокійно жити.


— Як війна вплинула на вашу сім’ю?


— Коли все це почалося, то ми були в Україні – бігали по підвалах та паркінгах. Через якийсь час перемістилися в Чернівці – друзі покликали. Після цього були в Ужгороді. Поїхали з України, коли надійшла пропозиція від «Пахтакора». Але війну ми застали – все бачили, чули та відчували.


Повірте, тут дуже добре стежать за ситуацією в Україні. Всі у курсі всіх подій. Я б сказав, що більшість підтримує українську сторону. Принаймні ті, кого я знаю, дуже детально стежать за всіма подіями, які відбуваються в Україні. В цьому плані інформації достатньо – і від мене також. Я трохи більше володію інформацією. Моя молодша донька зараз знаходиться в Києві. Також у мене багато друзів в Україні.


Я беру інформацію не з новин, а від людей, які перебувають безпосередньо на місці і все бачать на власні очі. Тому знаю, що кожного дня відбувається в Україні, — сказав Шацьких.