30 січня 2024 22:12

Максим ШАЦЬКИХ: "Ніхто не знає, що сталося б, якби залишили Яремчука в "Динамо" – а так він пограв в європейських лігах"

Колишній тренер «Динамо» Максим Шацьких в інтерв’ю Tribuna.com прокоментував рішення клубу свого часу відпустити Романа Яремчука.


«Коли ми були в Австрії на зборах, у нашому розпорядженні було шестеро форвардів. І з шести якісних нападників ми мали обрати двох. Це дуже складний вибір для головного тренера та тренерського штабу. Ми провели збори, проаналізували, подивилися, обговорили і залишили двох.


Якби в той час Роман Яремчук залишився в «Динамо», то важко сказати, якби склалася його футбольна кар’єра. А так він поїхав у Бельгію, пограв за «Бенфіку», зараз виступає за «Валенсію». Ніхто не знає, що сталося б, якби ми його залишили тоді в «Динамо». А так він пограв в європейських чемпіонатах на досить високому рівні у хороших командах. Пізніше він це зрозуміє.

Футбол – це справа випадку. Я взагалі вважаю, що все, що робиться – все на краще. У випадку Яремчука – це рішення зіграло позитивну роль. Роман – форвард хорошого рівня, і це було дуже важке рішення. Якби ми могли залишити всіх шістьох, то ми б так зробили», – сказав Шацьких.