29 січня 2024 19:07

Клуби Саудівської Аравії зацікавлені у зимовому переході Модрича

Ряд клубів Саудівської Аравії має намір переманити до себе хавбека Реала Луку Модрича цієї зими.


Лідером у гонці за гравця називається Аль-Іттіхад, у складі якого виступає колишній партнер Луки по Реалу – форвард Карім Бензема. Повідомляється, що самому гравцеві запропонували дворазове збільшення заробітної плати, а Саудівська Про-ліга виплатить за перехід Модріча один мільйон доларів.


38-річний хорватський хавбек грає за Бланкос із 2012 року. За цей час Лука виграв три титули чемпіона Іспанії, п’ять разів перемагав у Лізі чемпіонів, багато разів вигравав клубний чемпіонат світу, а також інші іспанські та континентальні трофеї. Виступаючи у складі мадридців, Модрич виграв Золотий м’яч у 2018 році. Хорват у тому ж сезоні був визнаний найкращим гравцем року за версіями ФІФА та УЄФА.

Минулого сезону Лука зіграв 52 матчі за Реал у всіх турнірах, у яких забив шість голів і віддав шість асистів. Влітку хорват відхилив кілька пропозицій про перехід до чемпіонату Саудівської Аравії та 26 червня продовжив контракт із Вершковими ще на один рік.

Цього сезону Модріч забив один гол і віддав шість результативних передач у 24 іграх за Бланкос у всіх турнірах.

Аль-Іттіхад займає сьоме місце у чемпіонаті Саудівської Аравії. Команда Бензема програла три останні матчі, зокрема Аль-Насру Кріштіану Роналду і Садіо Мане. Чемпіонат у Саудівській Аравії припинено на час проведення Кубка Азії.

Реал посідає друге місце у турнірній таблиці Ла Ліги. У плей-офф Ліги чемпіонів команда Карло Анчелотті буде грати з Лейпцигом.