20 січня 2024 18:34

"Нас би зараз у єврокубках знову розгромили". Екс-гравець збірної РФ поскаржився на рівень російських футболістів

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній футболіст збірної Росії Олександр Мостовий поскаржився на низький рівень команд та гравців із країни-агресорки. Учасник двох чемпіонатів Європи та світової першості-94 висловив упевненість у тому, що його співвітчизники, якби були допущені до міжнародних змагань, зазнали б там фіаско.


Про це Мостовий заявив в інтерв'ю порталу "РБ Спорт". Ексгравець московського "Спартака", який прославився своїми виступами у складі іспанської "Сельти", наголосив, що зараз лише один російський футболіст відповідає європейському рівню – хавбек "Монако" Олександр Головін.


"У нас зараз на всю країну один лише Головін грає на пристойному європейському рівні. Раніше можна було називати по кілька прізвищ, але з кожним поколінням хороших гравців все менше і менше. Російський футбол не рухається вперед. Якби наші клуби грали зараз у єврокубках, нас би там знову розгромили. Як і в останні кілька років. Просто зараз не граємо там, тому ніхто не каже, що рівень просів", – сказав Мостовий.


Раніше почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В'ячеслав Колосков спростував повернення команд із РФ до юнацьких турнірів УЄФА у 2024 році. А колишній гравець збірної РФ Роман Широков із погрозами на адресу УЄФА і словами про "країну-переможницю" зазначив, що росіяни повернуться до європейських футбольних турнірів на своїх умовах.