14 січня 2024 19:39

Президент "Лаціо" про расистські кричалки про Лукаку в Кубку Італії: "Я їх не чув. Ми не расистський і не антисемітський клуб, у чому б нас не звинувачували"

Президент Лаціо заявив, що клуб несправедливо звинувачують у расизмі.


Раніше клуб був оштрафований на 50 тисяч євро через расистські образи на адресу Ромелу Лукаку в матчі Кубка Італії з «Ромою». Крім того, "Лаціо" було покарано за поведінку вболівальників у дербі частковим закриттям трибун.


«Я не хочу сперечатися. Я подумаю над цим, у звіті йдеться про 90% із 16 тисяч [глядачів] – це неправильно, тому що [на матчі] було понад 19 000 осіб. Ви чули, як 17 тисяч людей ображали Лукаку?


Якщо все так і було, то я запитую, чому спостерігач не заявив про це під час матчу? Чому нічого не сказав суддя Орсато?


Я не хочу вдаватися до подробиць, але факт залишається фактом – потрібно вміти програвати. У клубі ми також намагаємося вчити людей культурі поразки. Коли поведінка вболівальників заважає врегулюванню певних ситуацій, це стає проблемою.


Ми подамо апеляцію та вживемо інших заходів. Про «Лаціо» можна говорити будь-що, крім того, що це расистський чи антисемітський клуб, у чому б нас не звинувачували.


Я не чув цих кричалок, чесно кажучи. Але я говорю це не через упередженість, а тому, що їх не чув ніхто», – сказав Клаудіо Лотіто.