14 січня 2024 09:44

У Швеції збільшать виробництво 155-мм боєприпасів для України

Фото - ua.depositphotos.com


Управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції підписало угоду з виробником боєприпасів Nammo. Вона спрямована на збільшення виготовлення 155-мм артилерійських боєприпасів і посилення безпеки їх поставок.


"Зараз ми робимо наступний важливий крок, щоб прискорити інвестиції у виробничі потужності галузі. Це скоротить терміни поставок, підвищить нашу спроможність надавати підтримку Україні і водночас зміцнить надійність поставок артилерійських боєприпасів у Швеції та Північному регіоні в довгостроковій перспективі", – повідомив керівник напряму озброєнь FMV Йонас Лоцне.


Відомо, що заплановані інвестиції частково фінансуються самою Швецією та частково – Європейським Союзом. Якщо ЄС, у конкуренції з іншими проєктними пропозиціями, виділить кошти протягом першого кварталу 2024 року, то угода перетвориться на контракт.


Зазначається, що ініціатива є одним із кроків у комплексних зусиллях зі збільшення виробництва артилерійських боєприпасів і забезпечення подальшої підтримки України. Роботи проводяться в рамках оборонної співпраці Північних країн NORDEFCO (Північноєвропейське оборонне співробітництво) та очолюються FMV.