13 січня 2024 16:50

"Челсі" здобув мінімальну перемогу над "Фулхемом", Мудрик на поле не вийшов

Фото - ua.depositphotos.com


Підопічні Маурісіо Почеттіно у вівторок програли "Мідлсбро" в рамках Кубку Ліги, тому підходили до чергового туру Англійської Прем'єр-ліги не в кращому настрої. Аргентинський спеціаліст знову не знайшов місце у стартовому складі для Михайла Мудрика, українець знову залишився на лаві для запасних, а суперник сьогодні у "синіх" був достатньо серйозним.


"Фулгем" є міцним середняком, який не так давно показав, що може обігрувати "Арсенал" та битись проти "Ліверпуля". Враховуючи форму команди Марку Сілви, у них були всі шанси приїхати на "Стемфорд Брідж" та здобути історичну перемогу, яка могла бути для них першою за 45 років.


Але у першому таймі жодна з команд не планувала створювати проблем супернику і всі хотіли просто спокійно відбігати матч без особливого напруження. У складі "Челсі" дуже активно працював в центрі поля Енцо Фернандес, який постійно виступав диригентом, от тільки диригувати сьогодні не було ким, адже будь-які його передачі на партнерів далі впирались в оборонний блок "дачників". Не допомагали також і Стерлінг з Коулом Палмером, а вже класична пасивність Армандо Брої в нападі не викликала питань та подивів.


Щодо "Фулгема", то вони хоч і віддали володіння м'ячем, свої атаки проводили регулярно, особливо активним був лівий фланг, де старались Робінсон та Вілліан. Але і "дачникам" не вдалось створити щось відверто небезпечне, згадується хіба що удар від Уілсона після хорошого пасу від Робінсона, але з тим пострілом впорався Джордже Петрович.


Ось так команди не награли ні на що, проте у компенсований арбітром час Стерлінг показав свої найкращі якості у зароблянні фолів. У штрафному майданчику він обійшов Ісса Діопа, а той зачепив його опорну ногу. Пенальті, яке дуже впевнено реалізував Коул Палмер. У цьому сезоні Коул пробивав 5 пенальті своєї команди в Прем'єр-лізі і забив всі 5. За холоднокровність і майстерність віддаємо йому належне.


Таким чином "Челсі" вийшов вперед прямо перед перервою, але заслуженим цей гол назвати важко. У другій половині зустрічі завдання "Фулгема" кардинально змінилось. Вони були готові до спокійної нічиєї, але тепер потрібно забивати, що трохи змінило малюнок гри. Ми почали бачити більше наступів від "дачників" і спроби контратакувати від "Челсі".


Чиї спроби забити виглядали небезпечнішими у другому таймі? На це питання не так легко відповісти. Варто зазначити, що у "Челсі" дійсно були хороші атаки, був навіть удар в стійку воріт Лено від Конора Ґаллахера. Щодо "Фулгема", то вони точно віддали всі сили, особливо гострі моменти у них були під кінець зустрічі, зокрема два штрафних удари та спроба від Боббі Де Кордова-Ріда. Втім жоден з вищезгаданих моментів не можна назвати стовідсотковим.


Це був рівний матч між двома рівними командами, ось такі реалії нинішнього "Челсі". Вони грали нічим не краще за суперника, різницю сьогодні зробила одна людина. Хоча ні, дві людини: Рахім Стерлінг, який на досвіді вміє заробляти фоли та Коул Палмер, який холоднокровно реалізовує пенальті.


Тобто всі різниця між командами — це один пенальті, більше нічого. Маурісіо Почеттіно може порадіти важливій перемозі, яка виводить його команду на 8-му сходинку, наразі у лондонців порівну очок з "Брайтоном", тільки у "чайок" матч у запасі. А "Фулгем", якому точно не має бути соромно за такий виступ, залишається на 13-му місці.


Щодо Михайла Мудрика, який так і не з'явився на полі сьогодні, то тут все максимально логічно. Якщо українця немає в старті, то на заміну він з'являється тільки якщо треба ризикувати та відіграватись або здобувати результат. Сьогодні результат потрібно було утримувати, тому на позицію лівого вінгера на заміну з'явився не Михайло, а Бен Чілуелл, який повернувся після кількамісячної травми. Сподіваємось, що Почеттіно не почне повністю ігнорувати Мудрика і ми найближчим часом побачимо його з перших хвилин.


АПЛ, 21-й тур


Стадіон: "Стемфорд Брідж" (Лондон)


Головний суддя: Ентоні Тейлор (Англія)


"Челсі" – "Фулгем" 1:0


Гол: Палмер (45+4, з пенальті)


"Челсі": Петровіч — Ґюсто (Ґілхріст, 90+3), Дісасі, Сілва, Колвілл — Фернандес, Кайседо — Палмер (Чуквуемека, 90+3), Ґаллахер, Стерлінг (Чілуелл, 77) — Броя (Мадуеке, 67)


"Фулгем": Лено — Тете (Кастань, 64), Адарабіойо, Діоп, Робінсон — Палінья (Лукіч, 82), Кейрні — Уілсон (Де Кордова-Рід, 64), Перейра (Муніз, 82), Вілліан — Хіменес


Попередження: Ґюсто (38), Фернандес (58), Дісасі (75), Сілва (79), Палмер (80) — Уілсон (49)