13 січня 2024 12:55

Суддя вважає абсурдною позицію, що "Барса" платила Негрейрі, не знаючи про його вплив арбітрів. Аргументи на захист клубу йому здаються безпідставними

Суддя, який займається «справою Негрейри», вважає абсурдними аргументи на захист «Барси».


Нагадаємо, прокуратура звинувачує «Барселону» у корупції у зв'язку з виплатами Хосе Марії Енрікесу Негрейрі, який обіймав посаду віце-президента технічного комітету суддів (CTA) RFEF. З 2001 до 2018 року, за підрахунками прокуратури, було виплачено 7,3 мільйона євро.

Суддя Хоакін Агірре, який веде розслідування «справи Негрейри», вважає «абсурдними, дурними та непослідовними спекуляціями» те, що «Барселона» платила Негрейрі «сотні тисяч євро», не знаючи про його «відповідний вплив» на CTA. Це випливає з нотаток Агірре, що потрапили в розпорядження El Mundo, датованих листопадом 2023 року.

Крім того, Агірре наголосив, що в іспанському суддівстві мала місце «системна корупція» (про що він говорив і раніше). На думку судді, аргументи, покликані виправдати виплати Негрейрі з боку «Барси», не мають жодних підстав.

Суддя також відмовляється вважати, що Негрейра "вправно обманював" "Барсу" протягом 20 років, "зображуючи виконання функції, яку на практиці він не виконував". «Ця гіпотеза позбавлена будь-якого логічного та економічного сенсу», – написав Агірре.