10 січня 2024 19:57

Близько 20-ти арбітрів дали свідчення у справі Негрейри: у ресторані віце-президента CTA у Барселоні для них організовували вечері, а "блауграна" відправляла за ними люксові автомобілі"

Іспанські судді розповіли про свою взаємодію із «Барселоною».


Завдяки витоку показань приблизно 20 арбітрів, серед яких - Антоніо Матеу Лаос, Альфонсо Піно Саморано, Сантьяго Хайме Латре, El Confidencial стало відомо, що арбітри чотирьох вищих категорій харчувалися в барселонському ресторані, що належить тепер уже колишньому віце-президенту Хосе Марії Енрікесу Негрейрі та його дружині. На Камп Ноу з готелів арбітрів нерідко підвозили на люксових автомобілях.


Стверджується, що «Барселона» розглядала це як прояв ввічливості – і не більше, хоча нормальною практикою це не вважалося.


Сантьяго Хайме Латре повідомив, що двічі-тричі Хав'єр Енріке Ромеро, син Негрейри, супроводжував його до самої роздягальні. При цьому екс-рефері зазначає, що метою Хав'єра Енріке Ромеро було зближення із суддями, гравцями, футбольною елітою не заради впливу на ігри, а для просування власних ділових інтересів.


Матеу Лаос підтвердив проведення «організованих вечерь» у закладі Негрейри, але наголосив, що сам запрошень не приймав.


І Хайме Латре, і Матеу Лаос заперечують, що знали, що віце-президент CTA співпрацює з «Барселоною».


Піно Саморано заявив, що в якийсь момент опинився в караоке-барі з іншими суддями та Негрейрою.