10 січня 2024 10:14

"Не вірю, що він гратиме в топ-клубі". Журналіст пояснив, чому не бачить Миколенка у складі грандів

Журналіст Андрій Сеньків поділився власною думкою стосовно того, чи зможе в майбутньому захисник національної збірної України та Евертону Віталій Миколенко перейти у топклуб.


«Я не вірю, що він гратиме в топклубі. Рівно тому, що всю свою кар'єру Миколенко не демонстрував навичок гри топклубів з точки зору флангового захисника. Рівно тому, що більшість топклубів це ті, хто домінують на м'ячі, яким потрібні специфічні функції від флангових захисників».


Водночас Сеньків вважає Миколенка сильним футболістом у грі проти м'яча, що у грандах практикується не так часто протягом матчу.

«Миколенко виглядає футболістом, який ідеально грає без м'яча, один в один його фактично неможливо обіграти, якщо ще є підстраховка, то він стає елітним захисником з точки зору гри в захисті. Але який відсоток часу топклубам потрібно настільки «ригати» в обороні, як Евертон?».

Також Сеньків зазначив, що не знає жодного топклубу, якому міг би знадобитися такий захисник як Миколенко.

«До того ж Евертон специфічно атакує: добре, швидко, вертикально все несеться. Миколенко теж добре підлаштований під все це та навчений, але яка кількість топклубів грає так, як Евертон?

Теоретично за вуха можна притягнути лише умовний Ліверпуль, але це дуже сильно притягнуто. Я не бачу жодного топклубу, якому потрібен захисник з такими скілами, як у Миколенка», – зазначив Сеньків на ютуб-каналі КДК.