7 січня 2024 18:48

Росія "з позиції країни-переможця" нагне УЄФА: екс-гравець збірної РФ видав маячню про повернення до євротурнірів

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній гравець збірної Росії Роман Широков із погрозами Європейському футбольному союзу (УЄФА) та її членам висловився про повернення команд із РФ до міжнародних турнірів. Експівзахисник московського "Спартака", санкт-петербурзького "Зеніту" та столичного ЦСКА назвав країну-агресорку "переможцем у цьому конфлікті".


Про це Широков заявив в інтерв'ю порталу Metaratings.ru. Словами про те, що Росія сама диктуватиме УЄФА умови свого повернення у змагання та при цьому визначатиме квоту своїх представників, бронзовий призер Євро-2008 здивував навіть журналіста, який охарактеризував патріотичний чад екс-футболіста "якимось ідеальним розкладом".


"Ми виступаємо з позиції країни-переможця у цьому конфлікті. Все одно маємо диктувати умови. Просто не треба приходити і благати нас пустити. Це вони мають прийти, і ми вже на рівноправних, а найкраще з позиції країни-переможця, диктуватимемо умови, на яких увійдемо до УЄФА. Ми маємо повернутися на ті позиції, з яких пішли: які місця, скільки команд у нас було. Плюс можна трохи поклопотати за наших друзів-білорусів, щоб вони здобули трохи більше команд, ніж у них було в єврокубках", – сказав Широков.


Раніше виконком Російського футбольного союзу (РФС) ухвалив рішення відмовитися від переходу в Азіатську конфедерацію (АКФ), поскаржившись на те, що представникам РФ ніхто не дає гарантій повернення в міжнародні змагання. Також стало відомо про проведення товариського матчу Росія – Сербія.