7 січня 2024 10:31

"Ювентус" остаточно програв судову справу щодо "Кальчополі"

Державна рада Італії закінчила розгляд апеляцій, що були подані «Ювентусом» у справі щодо корупційного скандалу в італійському футболі «Кальчополі». Про це повідомляє Calcio e Finanza.


Туринський клуб вимагав у Федерації футболу Італії відшкодувати збитки в розмірі 443 мільйони євро за присудження «Інтеру» Скудетто в сезоні 2005/06. Ця судова справа почалася ще 7 листопада 2011 року. Після кількох апеляцій «Ювентус» звернувся в Державну раду.


Остаточно розгляд справи завершився в жовтні минулого року тим, що «Ювентус» відмовився від апеляції. Але при цьому «б’янконері» продовжували вимагати компенсацію судових витрат. Втім, згідно з італійськими законами, покрити ці витрати має сторона, що подавала апеляцію.


У результаті Державна рада постановила, що «Ювентус» повинен сплатити по 5 мільйонів євро кожній зі сторін, проти яких було пред’явлено позов – тобто «Інтеру» та Федерації футболу Італії.


Нагадаємо, про «Кальчополі» стало широко відомо в травні 2006 року завдяки розслідуванню італійської поліції. У зв’язках з арбітрами матчів було звинувачено 5 клубів: «Ювентус», «Мілан», «Фіорентину», «Лаціо» та «Реджину». Щодо кожного з клубів було застосовано санкції, зокрема «Юве» перевели в Серію В.