5 січня 2024 10:34

"Можливо, Шкуріну в "Динамо" не вистачило часу". Екс-наставник киян оцінив перспективи форварда

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич вчергове висловився про свого співвітчизника, екснападника киян Іллю Шкуріна.


- Що ви думаєте про Іллю Шкуріна? Чи є у нього потенціал? Чи може він грати в якійсь вищій лізі?

— У Польщі йому добре. Я не можу сказати, що бачив усі ігри. Я був тут на грі з варшавською "Легією", коли Ілля дуже результативно зіграв цей матч і команда перемогла одного з лідерів (Шкурін забив гол і віддав дві гольові передачі – прим.).

Крім того, я бачу в відгуках, що він досить ефективний у своїй команді. Але це лише перший рік, Ілля за півроку перебування в Польщі досить добре адаптувався. Тому у нього є можливість і перспектива потрапити до найсильнішого клубу Польщі. Бо тут поважають нападників силового плану. У нього все попереду, він ще досить молодий.

- Чому не встиг заграти в тому ж київському "Динамо"

– Знаєте, у "Динамо" інший футбол, позиційний. А втім, Ілля сильніший гравець, він може більше пригнічувати на контратаках... Тому в київському "Динамо" не кожен нападник зможе зіграти.

Можливо, не вистачило часу, тренер йому не довіряв. Плюс приїхав в інший чемпіонат, Київ грає в інший футбол. Можливо, вони хотіли, щоб він десь додав сил "Динамо".

Проте Ілля отримав досвід виступів у Лізі чемпіонів. Хто сьогодні з білоруського футболіста може похвалитися тим, що грав у Лізі чемпіонів проти "Баварії" та "Бенфіки"? Все-таки цей період пішов у його скарбничку, в його досвід. І це також, мабуть, той момент, який допомагає йому сьогодні впевнено виглядати в чемпіонаті Польщі.