4 січня 2024 13:44

"Редис": "Нуль". Рівно стільки воїнів 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ повернулися сьогодні з полону під час найбільшого обміну"

Командир бригади Нацгвардії "Азов" підполковник Денис Прокопенко на своїй сторінці у Facebook висловився про останній обмін полоненими України з Росією.


"0. "Рівно стільки ж бійців 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ, які стояли в авангарді Сил оборони України в боях за Маріуполь, повернулися сьогодні з полону під час найбільшого обміну з часу повномасштабного вторгнення."


Безперечно, ми щиро раді за кожного українського військовослужбовця, якого вдалося обмінятися; вітаємо кожну родину, яка побачить живими та зможе обійняти сина, батька та чоловіка.


І все ж понад 900 українських сімей: матері, дружин та діти воїнів, які 86 днів рятували країну та підтягували ворожі сили, воювали в оточенні окупантів у нелюдських умовах із мінімальною кількістю боєприпасів, продуктів та ліків, сьогодні не зможуть.


Понад 900 бійців, на плечах яких лягла оборона півмільйонного міста, більше половини з яких було поранено і в полоні найжорстокішого поводження, забуто й досі в руках ворога.


Бійці 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ в межах людських можливостей унеможливили, виконали наказ.


Кожен із нас на своєму місці робить все, щоб в'язні, які героїчно чинили опір, повернулися в Україну якнайшвидше?".