1 січня 2024 19:35

Прем’єр Фінляндії обіцяє підтримувати Україну та збільшити виробництво боєприпасів

Фото - ua.depositphotos.com


Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що уряд країни продовжить допомагати Україні, а також зміцнить свою обороноздатність.


Джерело: "Європейська правда" з посиланням на новорічне привітання уряду країни.


Деталі: "Фінський народ і держава продовжують рішуче підтримувати Україну. Наші рішення на національному рівні, такі як збільшення виробничих потужностей для важких боєприпасів, дозволяють підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Водночас ми також зміцнюємо нашу власну обороноздатність", – зазначив Орпо.


Прем'єр нагадав, що жорстока загарбницька війна РФ проти України триває вже майже два роки, зауваживши, що вона змінила безпекову ситуацію в Європі, тоді як "українці хоробро борються за свою країну, за Європу загалом та за західні цінності".


"В межах Євросоюзу ми активно працюємо над тим, щоб Європа була єдиною з Україною. Початок переговорів про вступ з Україною є сигналом надії для українського народу: Україну запрошують приєднатися до європейської сім'ї, і її місце – в ЄС", – наголосив Орпо.


Приймаючи Україну до ЄС, додав очільник фінського уряду, європейські країни також беруть на себе зобов'язання підтримувати Київ на довгостроковій основі.


Водночас президент Фінляндії Саулі Нііністьо у своєму новорічному зверненні закликав інвестувати у виробництво зброї, щоб довести, що Європа є сильною.


Нагадаємо, у вересні Нііністьо застерігав Європу щодо ризиків ескалації повномасштабної війни Росії проти України.


Також він казав, що не бачить перспектив завершення війни в Україні найближчим часом і вважає серйозним ризик її розширення чи застосування ядерної зброї.