30 грудня 2023 11:56

Луческу не може вилетіти з Саудівської Аравії. Колишній тренер "Динамо" прилетів на матч за Суперкубок Туреччини, який не відбувся

Мірча Луческу був запрошений турками відвідати Суперкубок між «Галатасараєм» і «Фенербахче».


Румунський тренер хотів залишити Ер-Ріяд, як намагалися і турки, але це не вдалося.


Літакам, які мали повернутися до Туреччини, саудівці не дали дозвіл на зліт. Мірча Луческу також опинився заблокованим в Саудівській Аравії.


Залишається побачити, що станеться найближчими годинами і чи вирішаться ситуації між арабами та турками.


Саудівці не відпустили турків додому після скасування Суперкубка


Суперкубок Туреччини скасували через скандал, який почався після того, як футболісти двох команд вирішили вийти на розминку в футболках із зображенням Мустафи Кемаля Ататюрка, колишнього президента Туреччини та людини, яку вважають «засновником сучасної Туреччини».


Цей жест обурив саудівців, які вважають Мустафу Кемаля Ататюрка «зрадником мусульманського світу». Вони заборонили футболки з його обличчям. Більше того, вони сказали правоохоронним органам заборонити доступ на стадіон усім, хто носив футболку, повідомляє Reuters.


Джерело також пише, що гімн і прапор Туреччини не були допущені до фіналу, хоча спочатку араби прийняли умову, висунуту Федерацією футболу Туреччини. Після цих рішень обидві команди бойкотували матч і вирушили в аеропорт.


Влада Саудівської Аравії не дозволила злітати приватному літаку «Галатасарая о 00:10. Після скасування Суперкубка жовто-червоні хотіли повернутися до Туреччини приватним літаком.


«Однак ця спроба була заблокована владою Саудівської Аравії, посилаючись на повітряне сполучення як виправдання. Делегація з «Галатасарая» почала будувати плани летіти авіалайнером», – сказав турецький депутат Турхан Комез